@JabraEurope Sport Life™-App by @FreshCCom #KeepOnRunning #FreshRunWithJabra #StayFresh

Sinds een aantal weken train ik nu met veel plezier met de sportcoach van Jabra. Naast de headset, waar ik reeds eerder over geschreven heb, hebben ze ook een superleuke nuttige app. Deze app – genaamd ‘Jabra’s Sport Life™- App’ bestaat uit twee onderdelen. Eerste onderdeel daar plaats je je muziek in en het tweede onderdeel daar komen je prestaties in te staan.

Aangezien ik deze applicatie vooral gebruik voor het hardlopen heb ik ook alleen de app daarop getest. Ik heb nu een aantal trainingen ‘getrackt’ en ik ben erg te spreken over de app. Voordat je begint kies je je soort training. Je hebt de keuze uit vele mogelijkheden zoals onder andere “Walking, Running en Cross-training”.
Ik kies voor de optie “Running” en vervolgens heb je de keuze bij “Workout” uit onder andere “Just Track” of “Distance Goal” etc.

Ik ga meestal voor de optie “Just Track” mijn training. Daar wil ik het dan ook over hebben. Het gaat super makkelijk je kiest “Just Track” mijn training en, in mijn geval, hardlopen en dan start. En bij “Music” kies je hoe je je muziek wilt luisteren. Vervolgens ga je op weg. Vergeet niet om je GPS signaal aan te zetten. Deze had ik nl. een keer vergeten aan te zetten en dan houdt hij wel bij hoelang je hebt gelopen en hoeveel calorieën je hebt verbrand maar niet waar je bent geweest en hoeveel km en dat wil je natuurlijk wel graag weten.

Na de training krijg je een summary van de duur (Duration), afstand (Distance), gemiddelde tempo per km (AVG Pace) en hoeveel km per uur (AVG Speed) en als bonus ook nog je verbrande calorieën.

 Overview Training @FreshCCom

 Screenshot route @FreshCCom

Natuurlijk heb je ook nog de mogelijkheid om je resultaten te delen. Bij ‘Splits’ kan je zien wat je per km hebt gedaan. Daarin wordt je langzaamste en snelste tijd speciaal aangegeven met een klokje. Bij ‘Map’ kan je de route zien maar wat ik helemaal gaaf vind is als je op het wereldbolletje drukt, dan zie je namelijk de route via google maps en dat maakt het helemaal realistisch. Je kan zelfs inzoomen op je route. En bij ‘Graphs’ zie je de grafische weergave van je tempo, stijging en snelheid. Maar vooral de fotoweergave van je route in Googlemaps is gaaf.

Je kan dan vast wel begrijpen dat ik erg enthousiast ben over deze app en over de headset (zie mijn andere blog hierover). Ik zou zeggen probeer hemzelf. Ik ben erg benieuwd wat jouw ervaringen zijn! Deel je ervaringen via twitter en/of facebook onder vermelding van #FreshRunWithJabra.

Leave a comment