@JabraEurope – #Hardlopen & Beat Your Best – #JabraSportCoach

Het is dinsdagavond en ik maak me snel klaar om te gaan trainen. Iedere dinsdagavond train ik namelijk met een groep van de plaatselijke atletiekvereniging. Naast dat het motiverend is om met een groep te trainen is het ook altijd erg gezellig. Deze avond zal ik minder gezellig zijn want ik ga mijn nieuwe oortjes van JABRA testen. Ik ga de JABRA SportCoach testen. Ik open de mooie verpakking en ik zie dat er een handige gebruiksaanwijzing in zit om binnen vijf minuten klaar te zijn.

Het pakket bevat JABRA Sport Coach Wireless Earphone, 3 sets met EarWings,
4 sets met EarGels, 2 FitClips en een mooi en stevig hoesje. Eerst kies ik het juiste klemmetje, JABRA noemt dit de EarWing. Door het haakje wat er aan zit klemt deze perfect in je oor. Er zijn drie modellen eentje is zonder haakje deze is speciaal voor de kleine oren. Ik besluit degene te kiezen die er reeds op zit (medium). Daarna kies ik de juiste ‘plug’ door JABRA Oorgel (EarGel) genaamd. En zet deze op de Earphone. Ik vind het wat lastig om deze eraf te halen maar daardoor blijft het natuurlijk ook beter zitten. Na wat meten kies ik model klein. En ook de FitClip monteer ik. De kabel van de EarPhone draag je namelijk achter je hoofd. Ik verbind de Earphone soepeltjes met mijn Samsung telefoon via de bluetooth. Het is ook mogelijk om de Earphone te verbinden met een NFC-apparaat. Dit gaat zeer eenvoudig. Ik werp nog snel een blik op hoe te gebruiken en ga op pad. Eerst maar eens naar de atletiekvereniging.

 

 20151103_091359

Na een warming-up gaan we op pad omdat het nog steeds mooi weer is gaan we een parcours lopen dwars door het bos. Dus veel hellinkjes en onregelmatige paden. De oortjes blijven perfect zitten. Tijdens het lopen speel ik wat met volume hoog en laag. Het geluid is ontzettend goed. Ook tijdens de loopscholing. Het huppelen en zelfs als ik met mijn hoofd naar beneden moet hangen blijven de oortjes perfect op zijn plaats. Na een uur trainen ben ik erg bezweet en zelfs dan blijven ze op hun plaats. Echter op het moment dat ik twee keer naar voren buig, ik raak met mijn handen mijn voeten aan, lijkt het wel alsof hij even de verbinding kwijt raakt maar als ik dan weer rechtop sta speelt de muziek vrolijk verder. De muziek die ik op dat moment draai is trance muziek en later draai ik rustige muziek met beide muzieksoorten is de kwaliteit super. Bij het testen luister ik alleen muziek. Maar de Earphone kan ook worden aangesloten op verschillende apps als Endomondo, RunKeeper, Strava, MapMyFitness en Runtastic. Na een training van een uur ben ik uitermate tevreden en ben tot de conclusie gekomen dat deze oortjes eindelijk doen waar ze voor gemaakt zijn. Ze blijven in mijn oren zitten en het geluid is super.

Thuisgekomen doe ik de oortjes in het stevige doosje dat er bij zit en stop ze in mijn sporttas. Volgende keer gaan ze zeker weer mee.

Kort samengevat wil ik dan ook zeggen. JABRA staat niet bekend om de artikelen voor de sport maar ik vind ze super en vind ze beter dan vele merken die wel bekend staan om hun sporttools.
JABRA is een mooi merk dat goed bezig is om de sportmarkt te veroveren.

Nu ik bezig ben met deze blog kijk ik ook nog even naar de website van JABRA want in de ‘get started guide’ zit een verwijzing naar hun website JABRA en ik zie dat ze ook zelf nu een sportapp hebben. Deze ook maar meteen eens downloaden en uitproberen.

Ik wil tot slot Wim nog even bedanken die het voor mij mogelijk heeft gemaakt om deze JABRA SportCoach te testen.

 Jabra by @FreshCCom

 Jabra by @FreshCCom

 Jabra by @FreshCCom

 Jabra by @FreshCCom

 

Leave a comment